http://schema.org/InStock

Inductie bout verwarmingsapparaat

Productcode: EB 2212
Beschikbaarheid: 1

Prijs: 399,00 €

- +

Voor versneld losmaken van bouten en moeren zonder risico.

Door verhitting kunnen bouten, moeren en lagers eenvoudiger verwijderd worden zonder gebruik te maken van open vuur. Dit gereedschap is geschikt om elk type magnetische metalen te verhitten.

Voordelen : Tijd besparend: snel, extreem nauwkeurige verhitting. Brandveilig: produceert geen vlammen, maximale veiligheid voor de gebruiker. Functioneel: te gebruiken met een hand, opzet adapters kunnen eenvoudig gewisseld worden.

 

Procedure voor het gebruik :

1. Draai de 2 bevestigingsschroeven 0,5 cm tegen de klok in los.

2. Kies de coil-grootte die geschikt is voor uw taak en steek de twee uiteinden in de voorste gaten.

3. Draai de bout met de klok mee om de spoel vast te zetten.

4. Plaats het verwarmingselement en plaats het in het midden van de spoel. Houd vervolgens de rode knop ingedrukt en het voorlicht gaat tegelijkertijd aan.

5. Tegelijkertijd stijgt de temperatuur van de verwarmingselementen wanneer de werkzaamheden zijn voltooid, laat de knop los en bewaar deze op een veilige plaats.

 

Dit apparaat heeft een ingebouwde oververhittingsbeveiliging waardoor het zichzelf uitschakelt om oververhitting te voorkomen. Echter bij gebruik, gelieve de verwarmingstermijn van maximaal 2 minuten te respecteren om uw toestel niet te beschadigen. Hoewel het apparaat een ingebouwde oververhitting bescherming heeft ingebouwd, doet u u er geen geen goed aan te wachten tot de thermische schakelaar zelf het toestel uitschakelt : de door u veroorzaakte oververhitting verkort de levensduur van uw apparaat heel erg. U bepaalt dus zelf hoe lang u van dit apparaat wilt genieten. Als u de opwarmingsperiode van twee minuten respecteert, dan zal u er heel lang deugd van uw toestel hebben.

 

Plaats tijdens het gebruik de spoel in het midden van de bout. Probeer Blokkeer de back-endventilator niet tijdens het werken, anders neemt de koelcapaciteit af en raakt het apparaat erg snel oververhit. Zorg ervoor tijdens het oververhitten dat u geen grote metalen onderdelen van dichtbij nadert : het toestel zal proberen die ook te verwarmen, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Daardoor neemt de werklast van het toestel toe en zal het onderdeel dat u effectief wenst te verwarmen veel trager opwarmen waardoor u niet efficiënt aan het werk bent.

Referentie van verwarmingsvermogen: u kan met dit toestel 3 bouten van 25 °C tot 300 °C in één keer. Daarna moet u het toestel opnieuw volledig laten afkoelen voor u het opnieuw gebruikt.

 

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar

Alle producten worden GRATIS naar u verstuurd in een bpost pakket met traceercode zodat u uw verzending mee kan volgen.

logo bpost

 


IETS NIET GEVONDEN OP ONZE SITE ?

ONZE VOLLEDIGE CATALOGUS VINDT U HIER